Cum să fiu un ispravnic bun?

Un articol format PDF despre scop în viață, identitate și misiune. Sper să-ți fie de folos

Download PDF Download PDF (10,2 MB)

Orice om — în mod inevitabil — are o opinie subiectivă despre sine. Orice creștin — tot în mod inevitabil — are o perspectivă proprie de se vedea, de a se auto-descrie, inclusiv în raport cu identitatea sa. De această perspectivă depinde foarte multe. Foarte multe. În special modul de acțiune și impactul în societate.

Opinia omului e una, perspectiva lui Dumnezeu e alta. Da, nu ar trebui să fie așa, dar cu regret de multe ori e așa.

Ce am observat în ultimii ani e că perspectiva lui Dumnezeu cu referire la credincioși este adesea mai plină de valoare și conținut decât propriile opinii despre sine ale credincioșilor. De cele mai multe ori, creștinii — probabil pe motiv de a rămâne în smerenie sau din alte motive necunoscute mie — își atribuie o identitate inferioară pe care Dumnezeu niciodată nu a intenționat-o. Niciodată! Cum oamenii au ajuns la concluzia că în lumina jertfei lui Isus sunt doar niște „viermi”, „robi păcătoși”, „copii fără nici un drept în Împărăție„ sau alte calificative nu știu... Cum au ajuns oamenii să creadă că subestimarea aduce oarecum Domnului o stare de bine tot nu știu...

Dumnezeu prin apostolul Pavel relevă perspectiva corectă, modul cum trebuie să fim priviți și prin urmare modul cum a intenționat El să ne auto-descriem:

„Iată cum trebuie să fim priviţi noi: ca niște slujitori ai lui Hristos și ca niște ispravnici ai tainelor lui Dumnezeu. Încolo, ce se cere de la ispravnici este ca fiecare să fie găsit credincios în lucrul încredinţat lui.”

1 Cort 4:1-2

În articolul PDF voi desfășura mai larg și mai ilustrativ acest subiect.

Cu urări de bine,

Ruslan Stânga
pastor, Biserica Ben-Sion
Chișinău, Moldova

www.bension.md

Evenimente în curând

  • Odată la 3 luni

    Cursul Biblic „Bazele Bibliei” (10 sesiuni). — Scrie-ne să vorbim!

Nu uita să te abonezi

Dă-ne un LIKE pe Facebook

Facebook Pagelike Widget
Doar citind Biblia te poți convinge de unicitatea ei. Fă un google și descarcă o biblie gratuit. Citește-o încet, cu reverență, zilnic. Începe cu Cartea Coloseni sau Evanghelia după Marcu!